Postai díjszabás 2022: Tudd meg, mi, mennyibe kerül, ha feladod a Magyar Postán!

Pénzcentrum2022. március 26. 15:01

Ha bármilyen levelet, küldeményt, vagy csomagot célba szeretnénk juttatni akár belföldön, akár külföldön, alapértelmezett szolgáltatásként igénybe vehetjük a Magyar Posta kínálta lehetőségeket. Minden küldeménynek megvan a maga ára, amelyet befolyásol az, hogy normál küldeményt adunk-e fel, számít-e nekünk, hogy gyorsabban érjen célba, vagy netalántán külföldre címzünk-e levelet – itt jön a képbe a hivatalos postai díjszabás 2022 évében is, amellyel érdemes tisztában lennünk, mielőtt valamit feladunk a postán.

Cikkünkben eláruljuk, hogy a postai díjszabás 2022 PDF szerint hogyan változott a postai díjszabás 2022 január 1-től: milyen küldemény (akár egy feladott levél, akár egy nagyobb csomagküldemény), mennyibe kerül a magyar postai díjszabás 2022 január 1 től érvényes árai szerint és mennyivel magasabb a 2022 postai díjszabás, ha valamit külföldön szeretnénk célba juttatni?

Postai díjszabás 2022

A postai díjszabás összegzi, hogy a Magyar Posta mennyi munkadíjat számol fel bizonyos küldeményekért, szolgáltatásokért cserébe, vagyis mennyi az ára annak, hogy egy levelet, vagy csomagot eljuttassunk a másik félnek. A hivatalos és aktuális, 2022 postai díjszabás árlista minden esetben megtalálható a Magyar Posta oldalán (posta.hu). Alapvetően a legtöbbünket a küldeményforgalmi díjszabás érinti (belföldi és nemzetközi postai díjak kivonata), azonban a Magyar Posta oldalán megtalálhatjuk a belföldi postautalványok díjait, a pénzforgalmi szolgáltatások díjait, a számlabefizetési és egyéb szolgáltatási díjakat és más, a Magyar Posta szolgáltatásaihoz fűződő díjakat is.

Postai díjszabás 2022 PDF – Küldeményforgalmi díjszabás 2022

A postai díjszabás 2022 január 1-től a következőképpen néz ki – ezek a hatályos postai díjszabás 2022 PDF adatai:

Címkék:
posta, csomagküldés, levél, magyar posta, díjszabás,