Ez durva: ezért befolyásolja a háborús helyzet még a magyar IT szektort is

Pénzcentrum2022. március 17. 20:33

Az informatikai csapatoknak és szolgáltatóknak aszerint kell priorizálniuk a tevékenységeiket, hogy azok mennyire vannak kitéve sebezhetőségeknek. Ha egy vállalkozás adatokat tárol Ukrajnában, akkor fel kell arra készülnie, hogy könnyen elveszítheti a kommunikációt velük, és ezzel egyidőben meg kell erősítenie a biztonsági intézkedéseket arra az esetre, ha támadás érné az ukrán infrastruktúrát.

A balti és a balkáni berendezések nagyobb kitettségnek vannak kitéve, főleg, ha kapcsolatban vannak Ukrajnával. Figyeljenek oda rájuk, ügyelve arra, hogy minden hálózati eszköz javítva és naprakész legyen, és ha lehetséges, használjon többtényezős hitelesítést. Ezután összpontosítson arra, hogy a szerverek is naprakészek legyenek, legyen telepítve és engedélyezve egy biztonsági konstrukció. Végül, tegyen meg mindent, hogy a végpontok is hatékonyan legyenek védve  és hívja fel a munkatársai figyelmét, hogy legyenek különösen óvatosak a makrókat tartalmazó Office-dokumentumokkal - írja Chester Wisniewski, a Sophos vezető biztonsági szakértője.

Elég sok DDoS (túlterheléses) támadást is megfigyeltünk, így azoknak, akiknél kiemelten fontos szerepet tölt be a weboldal, érdemes beruházniuk egy DDoS védelmi szoftverbe.

 

Címkék:
biztonság, informatika, berendezés, kapcsolat, támadás, háború, orosz-ukrán háború,