Veszélyes app nullázhatja a bankszámládat: azonnal töröld, ha rajta van a telefonodon!

24.hu2022. március 14. 12:02

Újabb kártékony applikációra figyelmeztetnek a szakértők: az Antivirus, Super Cleaner fent van a Google Play áruházban, és banki adatokra vadászik. Sőt, utalásokat is képes indítani a felhasználó tudta nélkül.

Újabb kártékony applikációra figyelmeztetnek, ez az Antivirus, Super Cleaner nevű, magát antivírus programnak kiadó kártékony app egy ügyes trükkel átjutott a Google Play áruház szűrőjén és a telepítést követően a mobilunkra juttatja SharkBot néven ismert trójai vírust - írja a 24.hu.

Ha valaki telepítette az applikációt, azonnal törölni kell a telefonról!

A SharkBot egy távoli hozzáférésű banki trójai, amire még 2021 októberében lettek figyelmesek a szakértők, nem csak a banki adatokra vadászik, hanem képes a megfertőzött eszközökről pénzátutalásokat indítani.

Az app mögött álló támadók a trójai segítségével automatikusan ki tudják tölteni a mezőket a mobilbanki alkalmazásokban, így hajtva végre utalásokat a felhasználó tudta nélkül. A SharkBot képes észlelni, ha a felhasználó megnyit egy banki alkalmazást, tükrözi annak bejelentkezési képernyőjét, és elküldi a beírt szöveget a támadóknak.

Címkék:
okostelefon, tech, mobilbank, mobiltelefon, vírus, app, google, applikáció, applikációk, trójai vírus,