Ingyennettel kompenzálja sértett fogyasztóit a Telekom: így aktiválhatod

Pénzcentrum2022. február 28. 15:05

A Telekom valótlanul reklámozta korlátlanként egyes mobilinternet-csomagopcióit, ezért a büntetés.  A versenyhatóság még 2020-ban indított vizsgálata feltárta, hogy valójában a hangsúlyosan korlátlanként hirdetett, ún. nullás díjszabású opciók egyike sem biztosított teljes díjmentességet. A súlyos pénzbírság mellett a fogyasztók 4 GB extra netet kapnak, amit hamarosan aktiválnak is.

A Gazdasági Versenyhivatal 310 milliós bírságot rótt ki a Magyar Telekomra, amiért a fogyasztókat megtévesztette, ezért kompenzációként 4 GB többlet-adatforgalmat kell biztosítania a jogsértéssel érintett fogyasztói számára.

Meg is érkeztek hétfőn az első üzenetek a telekomosok számára, mely szerint hamarosan várható ennek aktiválásáról szóló sms. Mint az üzenetben olvasható, a fogyasztóknak tehát nincs semmi dolga, a kompenzáció automatikus, ennek elindításáról külön SMS-t küld majd a Telekom a érintett ügyfeleknek.

 

A Telekom valótlanul reklámozta korlátlanként egyes mobilinternet-csomagopcióit, ezért a büntetés.  A versenyhatóság még 2020-ban indított vizsgálata feltárta, hogy valójában a hangsúlyosan korlátlanként hirdetett, ún. nullás díjszabású opciók egyike sem biztosított teljes díjmentességet, mivel egyes funkciók – így például a chat-alkalmazások esetében a hang- és videóhívások, vagy a közösségi média böngészésekor a videótartalmak – csökkentették az előfizetők adatkeretét. A hatóság Versenytanácsa 310 millió forintos bírságot is kiszabott a jogsértésért a Magyar Telekom Nyrt.-re, tekintettel többek között arra, hogy az elmúlt 10 évben már tizedszer tévesztette meg a fogyasztókat.

Címkék:
mobilinternet, bírság, gvh, telekom, fogyasztóvédelem, sms, magyar,