Orosz-ukrán válság: fontos bejelentést tett a Telekom és Vodafone után a Telenor is

Pénzcentrum2022. február 24. 16:38

A Magyar Telekom és a Vodafone bejelentését követően a Telenor Magyarország (hamarosan Yettel) szintén azt közölte, hogy 2022. február 24-től (visszavonásig) jóváírja az Ukrajnában tartózkodó ügyfelei adat, hang és sms roaming díjait.  – tudatta a távközlési vállalat egy lapunkhoz is eljuttatott közleményben csütörtökön, nem sokkal ezelőtt. A kialakult helyzetre való tekintettel a Magyarországról ukrán alapdíjas telefonszámokra irányuló nemzetközi hívások díját szintén (visszavonásig) jóváírja lakossági ügyfeleinek a szolgáltató.

A Vodafone Magyarország mai bejelentése szerint a szolgáltató minden Ukrajnában tartózkodó lakossági ügyfelének díjmentessé teszi a roamingot, az SMS-, adat- és hívásforgalom esetében egyaránt. A díjmentes forgalmazás Magyarországra indított hívásokra és SMS-ekre, valamint az Ukrajnán belüli forgalmazásra vonatkozik. A Telekom már korábban megtette a bejelentést.

A Magyar Telekom még korábban bejelentette: "Az Ukrajnában kialakult helyzetre tekintettel a Telekom ügyfelei 2022. február 1-től (visszavonásig) ukrajnai roaming partnerhálózatokon forgalmazott roaming díjait, beleértve az alapdíjas hanghívásokat, az alapdíjas SMS-eket és a mobilinternet forgalmat, teljes mértékben, összeghatár nélkül jóváírja annak érdekében, hogy a hozzátartozóikkal történő kommunikációjukat támogassa."

A Telenor, Vodafone, Telekom bejelentése tehát megtörtént, a hazai szolgáltatók közül a DIGI nem reagált még a kialakult helyzetre.

Címkék:
Telenor, Vodafone, telefon, ukrajna, telekom, válság, sms, ukrán, orosz, hívás, háború, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború, yettel,