Bekeményítenek ezen a munkahelyen: fizetésmegvonás, kirúgás vár az oltatlanokra

Telex2021. december 15. 09:29

Szigorúan veszi az oltásra vonatkozó irányelveit a Google: aki nem veszi fel a koronavírus elleni vakcinát, az első körben nem kap fizetést, végül pedig elveszíti a munkáját, ha nem gondolja meg magát. Korábban az USA legnagyobb szupermarketlánca is elvette a be nem oltott dolgozók kedvezményeit.

Aki nem tartja be a cég oltásra vonatkozó irányelveket, először nem fog fizetést kapni, végül kirúgják, ha nem gondolja meg magát - közölte a Google az alkalmazottakkal. A CNBC egy belső dokumentum alapján írta meg, hogy a dolgozóknak december 3-ig kellett igazolniuk, hogy felvették az oltást, vagy elfogadható indokkal mentességet kérni, a cég pedig kapcsolatba lép azokkal, akik ezt nem tették meg.

Akik nem oltatták be magukat korornavírus ellen, pedig ennek nincs akadálya, azokat január 18-tól 30 nap fizetett szabadságra küldik, ha ezt követően sem gondolják meg magukat, akkor 6 hónapos fizetetlen szabadságra rakják őket, végül pedig elveszítik az állásukat.

A Telex felidézte, hogy az Egyesült Államok legnagyobb szupermarketlánca, a Kroger lépett fel az oltatlanokkal szemben. Mint a héten bejelentették, az oltatlan alkalmazottak nem kapnak fizetést a betegségük, karanténjuk idejére. Immár a saját szabadságukból kell ezt megoldania a dolgozóknak, ha peig nincs már szabadságuk, akkor erre az időre nem kapnak fizetést. Plusz az oltatlanoktól 50 dollár (kb. 16 ezer forint) "kockázati felár" kerül levonásra a fizetésből.

Címkék:
cég, fizetés, szabadság, járvány, oltás, google, vakcina, koronavírus,