Káosz jöhet a magyar boltokban: áruhiány fenyegeti a karácsonyi nagybevásárlást

Pénzcentrum2021. november 22. 10:02

Jellemzően november végén felpörög a kereslet a szórakoztató elektronikai eszközök iránt, azonban idén nem biztos, hogy mindenki hozzájut ahhoz az eszközhöz, amelyet kinézett magának.  

Nagy a kereslet az új telefonok, laptopok és okostelefonok iránt, azonban idén kérdéses, hogy mindenkinek jut ezekből a termékekből. A globális chiphiány miatt ugyanis akadozik a szórakoztató elektronikai termékek gyártása.

A félvezető alkatrészek minden elektronikai eszközben megtalálhatóak, és míg a járvány idején ezekből kevesebbet gyártottak, most ismét megnőtt a kereslet, nőtt az igény a szórakoztató elektronikai eszközökre, a gyárak azonban nem tudják ezt kielégíteni, ami áremelkedést, áruhiányt idézhet elő. Egyes játékkonzolokat, telefonokat már most alig lehet kapni az áruházakban, míg a nagyobb háztartási gépek és tévék piacára ez a hiány nincs hatással.

Vannak területek, ahol egyértelműen látszik, hogy hiány van, az áremelkedés elindult. A notebookoknál, játékkonzoloknál, és egyes mobiltelefonoknál azonban már látszik ez.

- mondta az RTL híradónak Várkonyi Balázs, az Emag/Extreme digital vezérigazgatója.

Címkék:
okostelefon, kereslet, hiány, gépek, játékkonzol, chiphiány, szórakoztató elektronika,