Őrület! Így vehetsz most 20 ezerrel olcsóbban vadiúj mobilt

Pénzcentrum2021. szeptember 2. 21:06

Most érdemes előkeresni a fiókok mélyén lapuló régi mobilokat, hiszen ezek a készülékek 20 ezer forint kedvezményt érhetnek, ráadásul környezetvédelmi szempontból is jó helyre kerülnek a már nem használt telefonok.

Ha a családban, baráti körben nincs kinek továbbadni az ódivatúvá vált, de még használható mobilt, a készülék gyakran egy fiók mélyén végzi. Ha pedig azért cseréljük le a telefont, mert meghibásodott és már nem éri meg javíttatni, akkor sem feltétlenül válunk meg tőle, hiszen mindennapi életünk egy darabjáról van szó. Most azonban érdemes előkeresni ezeket a készülékeket, hiszen a Telenornál darabonként 20 ezer forintot érnek bizonyos feltételek mellett. Október 6-ig bármilyen, beolvasható IMEI számmal rendelkező készülékért cserébe 20 ezer forintos kedvezmény jár,

Az október 6-ig az üzletekben leadott készülékek után járó, kedvezményre jogosító promóciós kód október 20-ig váltható be, és készülékvásárlásonként egy kód érvényesíthető.

Készülékleadással a környezetért

Az akciótól függetlenül a régi készülékek bármikor leadhatók a mobilszolgáltató üzleteiben, ahol gondoskodnak azok megfelelő tárolásáról, illetve biztonságos újrahasznosításáról, kezeléséről. Azért fontos elvinni a már nem használt, illetve javíthatatlan telefonokat, mert ezeket – más elektronikai eszközhöz hasonlóan – tilos a háztartási szemétbe dobni. A készülékek ugyanis egyrészt veszélyes anyagokat – pl. ólom, higany, égésgátlók, stb. – tartalmaznak, amelyek a szeméttelepekre kerülve a csapadék hatására a talajvízbe szivároghatnak, ha pedig hulladékégetőkben végzik, mérgező levegőszennyező anyagok keletkeznek.

A telefonok másrészt értékes nyersanyagforrásnak számítanak: egymillió mobilból 15 tonna réz, egyharmad tonna ezüst és 34 kilogramm arany is kinyerhető. Kiemelten fontos tehát a működésképtelen készülékek elkülönített gyűjtése; ráadásul, ha az akkumulátor sérült, akkor már veszélyes hulladéknak számít, amely mindenképpen speciális kezelést igényel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A vállalatnak nem ez az első olyan kezdeményezése, amellyel az ügyfeleik aktívan tehetnek a környezet védelméért. Az előfizetőiket például ösztönzik a papír alapú számla helyett az elektronikus igénybevételére, az üzletekben pedig szerződéskötéskor digitális aláírást alkalmaznak, így kevesebbet kell nyomtatni. A régi típusú SIM-kártyákat folyamatosan kivezetik, helyettük új, fele akkora méretű kártyákat dobnak piacra, ennek köszönhetően a csomagolási hulladék is 50 százalékkal csökken. A mobilkiegészítők között pedig környezetbarát, 100%-ban újrahasznosítható telefontokok is elérhetők az üzletekben. A vállalat célja, hogy a termékeik, szolgáltatásaik és kommunikációjuk révén is hozzájáruljanak a társadalom környezettudatosságának erősítéséhez.

Címkék:
telefon, október, mobil,