Na, ez brutálisan berobbant a koronavírus-járvány hatására: még hogy mindenki csak veszített

Pénzcentrum2021. augusztus 4. 16:01

Láthatjuk, hogy abban az időszakban, mikor magas volt a regisztrált esetek száma és bizonyos korlátozások léptek fel az életünkben, nem csak mi kezdtünk el többet internetezni – akár a szabadidőnk eltöltése miatt, akár hírek után kutatva –, hanem a cégek és egyéb szervezetek is egyre gyakrabban kommunikáltak online, legyen szó a közösségi média jelenlétükről, vagy hírlevelek küldéséről.

Láthatjuk, hogy abban az időszakban, mikor magas volt a regisztrált esetek száma és bizonyos korlátozások léptek fel az életünkben, nem csak mi kezdtünk el többet internetezni – akár a szabadidőnk eltöltése miatt, akár hírek után kutatva –, hanem a cégek és egyéb szervezetek is egyre gyakrabban kommunikáltak online, legyen szó a közösségi média jelenlétükről, vagy hírlevelek küldéséről. Továbbá számtalan weboldal készült és indult el ebben az időszakban az ügyfelekkel, érdeklődőkkel való kapcsolattartás, valamint a tevékenység folytatása, termékek értékesítése vagy szolgáltatásnyújtás céljából - írja elemzésében a Rackhost.

Honlap létrehozása

Egy honlap létrehozásának alapvető feltétele a domain regisztráció, így nem meglepő, hogy a regisztrációs statisztika alakulását nyomon követve következtetni tudunk az új weboldalak létrehozásának tendenciáira.

Megfigyelhető, hogy 2020-ban, a járványhelyzet márciusi magyarországi indulásától kezdve a domain regisztrációk száma növekedésnek indult, majd a nyári időszakban az enyhítéseket követően újra csökkenni kezdett. Viszont szeptembertől 2021. márciusig korábban soha nem látott mennyiségű .hu domaint regisztráltak az emberek.

Ezt követően pedig a tavaszi enyhítésekkel, majd a korlátozások teljes feloldásával együtt a domain regisztrációk száma is drasztikusan csökkenni kezdett. A múlt hónapban, azaz 2021. júliusában 7262 .hu domaint regisztráltak, a vizsgált évek legmagasabb adata pedig 2021. januárjában volt, 12733 .hu domain regisztráció.

Vajon véget ért a domain nevek szárnyalása? Az emberek csak a korlátozások idején indítanak tömegesen weboldalakat? A szakértők szerint ősszel érkező negyedik hullámmal együtt újra fellendül a domain piac és a weboldalindítási kedv? Egyáltalán vannak még olyan cégek, akik eddig nem érezték szükségét az online jelenlétnek?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Számos kérdés merülhet fel a témával kapcsolatban, az viszont biztos, hogy az interneten való megjelenés lehetősége mindenki előtt nyitva áll és érdemes élni vele, hiszen manapság ez már szinte alapvető követelmény az érdeklődők, ügyfelek részéről - írják az elemésében.

Címkék:
internet, internetezés, weboldal,