Totálisan rákattantak ezekre az oldalakra a fiatalok: ez is a távoktatás hozadéka

Pénzcentrum2021. június 8. 17:56

Az érettségi közeledtével, idén márciusban és áprilisban duplájára nőtt a mobil adatforgalom azon a több mint 50 oktatási oldalon, melyeket a Vodafone Magyarország a távoktatás időszakában tett adatforgalom használata nélkül elérhetővé a diákok és a pedagógusok számára.

A szolgáltató közlése szerint a felsőoktatáshoz kapcsolódó oldalakon ez a növekedés még markánsabb: négyszeres emelkedést tapasztaltak az érettségi időszakhoz közeledve. 

A tavaly márciusban elrendelt veszélyhelyzet miatt szinte az egész ország átállt a távoli munkavégzésre, illetve az otthoni tanulásra – a telekommunikációs szolgáltatókra pedig minden korábbinál fontosabb szerep hárult. A Vodafone Magyarország ennek megfelelően folyamatosan vezette be azokat a segítő intézkedéseket, szolgáltatásokat, melyekkel a lakosságot, ezen belül is a diákokat, szülőket és pedagógusokat kívánta támogatni. Ezen intézkedések egyike volt, hogy a szolgáltató adatforgalom használata nélkül tette elérhetővé egyrészt a közérdekű – így központi információs, álláskereső és iparkamarákhoz köthető – weboldalakat a lakosság támogatása érdekében, másrészt a különböző oktatási portálokat a tanárok és diákok segítése érdekében.

A szolgáltató jelentős adatforgalmi növekedést tapasztalt az érintett oktatási oldalakon az érettségit megelőző időszakban. Ennek kapcsán Dr. Orbán Anita, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta:

Idén márciusban és áprilisban, az érettségi felkészülési időszakban jelentősen megnövekedett az adatfogyasztás ezeken az oldalakon (...). Az oktatási portálok esetében volt ez a trend a legerősebb, esetenként akár négyszer több adatt fogyott az idei év korábbi időszakához képest. Ez is azt mutatja, hogy segítő intézkedéseink valóban célba értek és valós segítséget nyújthattunk a diákok és pedagógusok számára, amikor arra a legnagyobb szükség volt.

Címkék:
oktatás, érettségi, digitális oktatás, távoktatás,