TOP 5 csúcstelefon karácsonyra: ezek most a legmenőbbek

Pénzcentrum2015. december 21. 17:00

Ugyan egyre több magyar használ ma már okostelefont, a csúcskategóriás készülékekre csak keveseknek futja. Mutatjuk, miért őrülnek meg most a tech-bolondok.

Egy friss kutatás szerint az okostelefonok dinamikus terjedése továbbra is megállíthatatlan: mára a felnőtt magyar lakosság egyharmada, azaz 3,3 millió fő használ ilyen eszközt. A legtöbben természetesen az alsó és középkategóriás készülékeket favorizálják, és csak kevesen választják a csúcsmodelleket. Mutatjuk, melyek most a legmenőbbek a piacon.

iPhone 6s

Azt gondoljuk, ezt nem nagyon kell magyarázni; az iPhone régóta az egyik legnépszerűbb termék a mobilpiacon. A legújabb modell elsőre ugyan csak a 6-os széria feltunningolt változatának tűnik, a motorháztető alatt azonban jelentős változások történtek.

Samsung Galaxy S7

A Samsung csúcstelefonja némileg kilóg a sorból: igaz ugyan, hogy egyelőre nem lehet kapni (elvileg jövő év elején kerül a boltokba) az S7-est, egy friss teszteredmény miatt azonban nem mehetünk el mellette szó nélkül. Nincs még egy okostelefon-processzor ugyanis, amely ilyen magas pontszámot kapott volna: az SM-G9300 modellszámú készülék (elvileg ez az S7 Edge modellszáma), illetve a benne lévő Samsung Exynos 8 Octa 8890-es lapkakészlet 103 692-es pontszámot produkált az AnTuTu benchmarkján.

Huawei Mate 8

Ha már a csúcstartóknál tartunk, a Samsung csúcstelefonja a Huawei Mate 8-tól vette át a címet. A Mate 8 egy igazi nagyágyú, hiszen a hatalmas 6 colos Full HD IPS kijelzőjét a gyártó új csúcshardvere, a Kirin 950 hajtja, ami egy 8 magos, 64 bites egység Mali T880MP4 GPU-val. A készülék unibody fémháza pedig nem mindennapi látványt nyújt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

LG V10

A dél-koreai gyártó nemrég mutatta be legújabb csúcstelefonját, melynek felső kategóriás felszereltsége mellett kiemelendő az ujjlenyomat-olvasója és a dupla előlapi kamerája is. A készülék nevének V betűje egyébként egy új sorozatra utal, amelyet prémium anyagok és specifikációk (és persze ár) jellemez.

Vertu Signature Touch

Nem maradhat ki listánkból a brit Vertu legújabb luxustelefonjat. Habár a maga tízezer dolláros (közel hárommillió forintos) árával még az olcsóbb modellek közé tartozik, hiszen volt már a gyártónak ennél nyolcszor drágább készüléke is, a mérnökök szerencsére nagy hangsúlyt fektettek a hardveres tökéletesítésre is.

Címkék:
vásárlás, karacsony, okostelefon, tech, mobiltelefon, mobil,