Nemsokára külföldön is telefonálhatsz hazai árakon

Pénzcentrum2014. június 11. 15:02

Ahogy arról a Pénzcentrum.hu korábban beszámolt, tovább csökkennek az Európai Unió, valamint Izland, Norvégia és Lichtenstein területén július 1-jétől a mobiltelefonálás, az SMS-küldés és a mobilinternetezés díjai, amelyeket a magyarországi mobilszolgáltatóknak is alkalmazniuk kell. A díjcsökkenés azt is jelentheti, hogy egyes szolgáltatóknál a hazai percdíjakon beszélhetünk majd külföldön.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerint az unión belüli barangolás esetén a kezdeményezett hívásindítás díja majdnem 18 százalékkal, a fogadott hívásoké mintegy 27 százalékkal, az SMS-küldéseké pedig 23 százalékkal csökken. A legnagyobb mértékben a külföldről lebonyolított adatforgalom kiskereskedelmi ára csökken: egy megabájtnyi adatforgalomért a jelenlegi 171,5 forint helyett 78,3 forintot kell majd fizetni.

Ez a díjcsökkenés például a Tesco Mobile-nál azt jelenti, hogy ügyfelei júliustól hazai percdíjon telefonálhatnak az Európai Unió országaiban is. A legkedvezőbb ajánlat a Tesco Mobile Kedvenc tarifával érhető el: a kártyás tarifa belföldi percdíja 39 forintra csökken július 1-jével, így a kettős akcióval mind az Európai Uniós, mind a hazai mobilozás kedvezőbbé válik. Az akció már akár egy horvátországi nyaralással is jól kihasználható, de természetesen a gyakrabban külföldre járók számára is komoly előnyt jelent, bármelyik EU-ország is az úti cél Románia és az Egyesült Királyság között.

Címkék:
tech, roaming, telefon,