Már az első randin elárulta a PIN-kódját: tízezreket bukott

Pénzcentrum2014. június 3. 17:38

Érdekes bűncselekmény történt Egerben: az első randin(!) szerezte meg a férfi nő PIN-kódját és egyből le is nullázta a bankszámláját.

A 30 éves K. Péter tavaly augusztus 15-én egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg a sértettel, akivel személyesen először az ezt követő nap délutánján randevúztak Egerben.

A vádlott - rövid ismeretségük dacára - addigra már elnyerte a hiszékeny sértett bizalmát, így beszélgetésük során megtudta tőle a bankkártyája PIN-kódját. Ennek ismeretében a sértett táskájából a nő figyelmetlenségét kihasználva kilopta a bankkártyáját - számolt be az esetről a heol.hu.


A férfinak nem sokkal éjjel 11 óra előtt eszébe jutott, hogy azonnal faxot kell küldenie valakinek, ezért otthagyva a hölgyet elsietett. A sietősen távozó vádlott a főutcán egy bankautomatából összesen 70 ezer forintot vett fel a sértett számlájáról, majd visszament a türelmesen várakozó hölgyhöz és a lenullázott bankkártyát észrevétlenül visszacsempészte a táskájába.

Az Egri Járási Ügyészség K. Pétert elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntettével, valamint szabálysértési értékre zsebtolvajlás útján, készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétségével vádolja.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Vigyázzunk a kódunkra
Ez az eset is rávilágít arra, hogy érdemes nagyon vigyázni PIN-kódunkra. Ne mondjuk el senkinek, ne írjuk fel bankkártyánkra, pénztárcánkba, és használjunk bonyolult kódot (tehát ne az 1234, vagy az 1111 legyen a kódunk).

 

Címkék:
tech, bankkártya, PIN-kód, randevú,