Ennyi volt: búcsúzik az egyik legnépszerűbb magyar közösségi oldal

Pénzcentrum2014. május 15. 10:52

Több mint egy évtized után végleg megszűnik a népszerű magyar közösségi oldal, az iWiW. Minden adatunkat le tudjuk menteni még június 25-ig egy időkapszulába, így nem vesznek el a hosszú évek alatt összegyűjtött emlékek.

Tizenkét év után megszűnik a korábban hatalmas népszerűségnek örvendő magyar közösségi portál, az iWiW. Ugyanakkor június 25-ig még igényelhetünk időkapszulát. Június 30. után minden adatot megsemmisítenek, ezért külön nem érdemes törölni az adatlapunkat.

Hogy a több év alatt összegyűjtött adatok, emlékek ne vesszenek el, mindenki elkészítheti az időkapszuláját. Letölthetjük ismerőseink listáját a legfontosabb adatokkal (név, születésnap, névnap, város, email, skype, postacím), az összes bejövő és kimenő üzenetünket, valamint a fotókat albumokba rendezve. Mindezt egy tömörített zip fájlban kaphatjuk meg, amit kicsomagolva internetkapcsolat nélkül is meg tudunk tekinteni. Fontos, hogy június 25-én éjfélig tudjuk igényelni a saját időkapszulánkat.

Habár 2013-ig nyereségesen működött az oldal, tovább már nem tudják így üzemeltetni. A megszűnés fő oka, hogy a Facebook mellett már nem sokan használják a magyar közösségi oldalt. Egy átlagos felhasználó számára elegendő egy olyan oldal amelyen kapcsolatban tud lenni ismerőseivel.

A világon az elsők között létrehozott közösségi honlap 2005 és 2010 között Magyarország leglátogatottabb portálja volt, a csúcsidőszakban naponta 1,5 millióan keresték fel, 4,7 millió adatlap és fél milliárdnyi kapcsolat jött létre - írja az Origo.

Címkék:
tech, facebook,