Kész, vége: megszűnik a legendás nemzetközi márka?

Pénzcentrum2014. április 22. 18:05

A Microsoft hétfői blogposztjában jelentett be, hogy április 25-én, pénteken fejeződik be a Nokia felvásárlása. Innentől a Nokia telefonok és szolgáltatások a Microsoft tulajdonába kerülnek. A 7,2 milliárd dolláros üzletet még 2013 szeptemberében jelentették be.

Néhány módosítás még bekerült a véglegesítés előtt: a Microsoft egy évig megkapja a nokia.com domént és a cég közösségi oldalait. A koreai gyárat, amely eredetileg a megállapodás része lett volna, nem veszik át. Eredetileg arról volt szó, hogy a Nokia fő technológiai részlegének dolgozói a Nokiánál maradnak, a friss szerződés szerint viszont 21 kínai alkalmazott a Microsoftnál folytatja.

A hétvégén több oldal is megírta, hogy a Microsoft átnevezi a megvett részleget Microsoft Mobile-ra, a cég azonban egyelőre hivatalosan nem erősíti meg ezt az információt. A pletyka egyébként a megvett finn vállalat átnevezéséről szól, nem a készülékek márkanevéről, tehát egyelőre nem tudni, hogy a Lumia okostelefonok milyen név alatt kerülnek majd forgalomba.

Szeptemberben a Microsoft még azt nyilatkozta, a felvásárlással 32 ezer Nokia-alkalmazottat vesznek át, köztük 18 ezer gyári munkást. Szintén a Microsofthoz kerül néhány szabadalom. A korábbi nokiás vezérigazgató, Stephen Elop pedig ma már a Microsoft Devices (eszközök) részleget vezeti.

 

Címkék:
tech, mobiltelefon,