Mobillal is vehetünk jegyet a Szigetre, a Balaton Soundra

Pénzcentrum2014. február 4. 19:06

Eddig 257 ezer magyar felhasználó töltötte le Android, iOS vagy Windows Phone operációs rendszert futtató mobiljára a MasterCard Mobile fizetési alkalmazást - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a kártyatársaság. Az alkalmazással jelenleg közel 150 internetes kereskedőnél lehet fizetni, 13 alapítvány részére lehet adományokat eljuttatni és számos országos szolgáltatónál tudnak számlát befizetni, illetve egyenleget feltölteni a felhasználók.

A szolgáltatás lényege, hogy az alkalmazásban egyszer elegendő regisztrálni a bankkártyát, így online vásárláskor vagy számlafizetéskor már nem kell újra és újra megadni a bankkártya adatait. Az idei év újdonsága, hogy a fizetési móddal hamarosan a 2014-es MasterCard Balaton Sound fesztiválra is lehet jegyet vásárolni a Sziget honlapján.

Magyarországon a MasterCard - az FHB Bankkal, a Magyar Telekommal, a Telenorral, és a Cellum-mal együttműködésben - Európában elsőként vezette be a MasterCard Mobile-t 2011-ben. Az alkalmazás használatához az okostelefonon túl csak egy bankkártyára van szükség, amit a felhasználó a programban regisztrál.

A fizetéskor nem kell megadni sem a kártyaszámot, sem a bankkártya biztonsági CVC vagy PIN kódját. A kártyabirtokos a telefonszámát, vagy kifejezetten a szolgáltatáshoz biztosított MasterCard Mobile azonosítóját adja meg fizetéskor, és a telefonjára érkező, a tranzakció adatait tartalmazó fizetési kérést egy hat számjegyű, alfanumerikus titkos kód megadásával (mPIN) hagyja jóvá. A telefon nem tárolja a tranzakció adatait.

"A MasterCard a Mobiltárca Szövetséggel együttműködésben már teszteli az NFC alapú fizetéseket is annak érdekében, hogy a jövőben gyorsan, biztonságosan és kényelmesen tudjunk fizetni a mobiltelefonnal az üzletek pénztárainál is." - mondta el Szetnics László, a MasterCard mobilfizetésért felelős régiós vezetője.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az alkalmazást már elfogadó kereskedők között megtaláljuk például a Shopline-t, a Netpincért, a Pizza.hu-t, a Bónusz Brigádot, a Shopline-t, az Interticket és Jegymester jegyirodákat, az eDigital-t, a Brands.hu-t valamint a Rádió Tele5 Taxit.

Címkék:
utazás, tech, fesztivál, sziget, mobilfizetés, balaton sound,