Közeleg a digitális átállás újabb üteme

MTI2013. szeptember 18. 17:23

A digitális földfelszíni televíziós adások vételére történő átállás miatt összesen huszonöt átjátszóadót helyezett illetve helyez üzembe az Antenna Hungária, ebből tizenkettőt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol október 31-ig befejeződik az átállás, ettől az időponttól Magyarország egész területén megszűnik az analóg földfelszíni sugárzás - mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs vezetője Miskolcon, sajtótájékoztatón szerdán.

Zsuppán Attila arról szólt, hogy a digitális átállás második üteme október 31-én zárul, addig Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar megyében, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megye északi részén, Békés megye egy kimaradó kis részén, Baranyában, Bács-Kiskun és Tolna megyében, valamint Zala és Somogy megye legdélebbre eső részein is megszűnik az analóg tévéadások földfelszíni sugárzása.

Elmondta, Borsod-Abaúj-Zemplén domborzati viszonyai miatt tizenkét átjátszó adó segíti a megfelelő digitális földfelszíni sugárzást.

A háztartások 83 százalékát (ahol kábelen, műholdon, interneten vették az adásokat) nem érinti a digitális átállás, csak azokat, amelyek hagyományos szoba-, illetve tetőantennával fogták ingyenesen az M1, az RTL Klub és a TV2 műsorait.

Mint mondta: az a cél, hogy senki ne maradjon tévéadás nélkül, azért aki önerőből nem tudja kifizetni az átállás költségét, annak segítenek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Karl Károly, az NMHH főosztályvezetője közölte, az október 31-i technológiai váltás után még 30 napig, november 30-ig igényelhető a támogatás a hatóságtól, ennek keretében beszerzik, beszerelik és átadják a digitális vételi rendszert a jogosultaknak.

Címkék:
tech, digitális átállás, televízió,