Jó hír, olcsóbbak lehetnek a Windowsos táblagépek

Pénzcentrum2013. július 15. 14:08

Drasztikusan csökkentette a Surface-táblagépei árát a Microsoft annak érdekében, hogy vonzóbbá tegye a készüléket a felhasználók számára az erős piaci verseny közepette. Az amerikai szoftveripari óriás 30%-kal fogja olcsóbban kínálni a táblagépeit - írja a Bloomberg.


Nem lett sikersztori a Surface

Nem futott be sikersztorit a Microsoft táblagépe, a Surface. Októberi piacra dobása óta mindössze negyedévente 900 ezer darabot értékesíthetett készülékéből pályafutása első félévében az IDC statisztikái szerint. Az első negyedévben több mint 49 millió táblagépetadtak el a világban, amiből a Surface kevesebb mint 2%-os részesedésre tehetett szert. A Windows operációs rendszer piaci részesedése mindössze 3,7% volt az értékesítések volumenéből.


Drasztikus árcsökkentés

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Látva a gyenge értékesítési számokat, a Microsoft úgy döntött, hogy jelentősen csökkenti táblagépei árát. A Surface RT, amelyik nincs kihajtható fizikai billentyűzettel felszerelve, 349 dollár lesz ezentúl, míg korábban 499 dollárért lehetett megvásárolni. A billentyűzettel felszerelt táblagép ára 599 dollárról 449 dollárra csökkent. Ez 30% körüli árcsökkentésnek felel meg mind a két készülék esetén.

Címkék:
tech, tablet, táblagép,