Most közölte a HungaroMet: őrületes melegfront tör be az országba, erre ébredünk vasárnap

Pénzcentrum2024. április 27. 17:35

Közölte a HungaroMet Nonprofit Zrt., milyen időjárás várható az ország területén vasárnap éjfélig, illetve a hét utolsó napján. E szerint a Kárpát-medence fölé további meleg levegő érkezik, vasárnap már 25 fok körüli maximumok valószínűek.

A tájékoztató szerint kontinensünk nagyobb részének időjárását ciklonok teszik mozgalmassá, változékonnyá. Több helyen előfordul eső, záporeső, zivatar, halmazállapot-váltás elsősorban Európa legészakibb részén fordul elő, délebbre csupán néhány magas hegységben havazik. A ciklonok közé, a Kelet-európai-síkság és a Kárpát-medence térségébe köztes anticiklon ékelődött be. Területén csapadék csak kevés helyen fordul elő.

Hozzátették: Kontinensünk nagyobb részén napról napra melegszik az idő, a hőmérséklet a legtöbb helyen 15 és 20 fok között alakul. Ennél több fokkal alacsonyabb értéket a Skandináv-félszigeten, melegebbet pedig a Kelet-Európa felett hullámzó front előterében mérnek. A rövid távú előrejelzésben kiemelték, hogy

a Kárpát-medence fölé további meleg levegő érkezik, vasárnap már 25 fok körüli maximumok valószínűek.

Mint írták, a gomolyfelhők mellett vasárnap már kevés fátyolfelhőzet is megjelenik az égen, de összességében sok napsütésre számíthatunk majd. Éjszakára átmenetileg összeesnek a gomolyfelhők, és kiderül az ég. Csapadék hazánk nagyobb részében nem várható. A déli, délkeleti szelet élénk, főként az Északnyugat-Dunántúlon olykor erős, vasárnap helyenként viharos lökések is kísérhetik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken 3 fok köré is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 27 fok között várható.

Címkék:
időjárás, hőmérséklet, vasárnap, levegő, meteorológia, csapadék, időjárás előrejelzés, hétvégi időjárás,