Súlyos vallomást tett Udvaros Dorottya: 22 év munkájának lehet vége, még nem tudni, mi lesz vele

Pénzcentrum2024. április 9. 10:13

Egy, a színházi világban terjedő hír szerint Udvaros Dorottya 22 év után ott hagyhatja a Nemzeti Színházat – írja a Blikk.

Udvaros Dorottya az újságnak elismerte, jelenleg még nincs érvényes szerződésre a következő évadra a Nemzeti Színházba. „Én még nem írtam alá szerződést a következő évadra semmilyen formában, és amíg ez nem történik meg, addig értelmetlen erről beszélni. Bármilyen szerződés, amit kötünk, bármilyen formájú szerződés, még nem köttettet meg” – nyilatkozott a színésznő.

A lap egy névtelen forrásra hivatkozva azt is írja, hogy a helyzet furcsa, hiszen Udvaros ma a nagy betűs színésznő Magyarországon, akit egy színházi vezetőnek elsőként kell leszerződtetnie a következő évadra. Ráadásul a színházi szabályok szerint a művészek augusztus 1-jétől a következő év július 31-ig tartó szerződésének hosszabbításával kapcsolatos ajánlatot egy vezetőnek meg kell tennie február 28-ig. Ezek után a művésznek harminc napja van erre reagálni, eldöntenie, vállalja-e a felkínált szerződést, illetve hogy miként módosítana rajta.

(Címlapkép - Koszticsák Szilárd, MTI/MTVA)

Címkék:
színész, szórakozás, színésznő, nemzeti színház, nemzet színésze,