Te is láttad a rejtélyes kék fényt Budapest felett? Kiderült, milyen "természetfeletti" esemény okozta

Pénzcentrum2024. március 2. 17:03

Péntek este Budapest felett egy kék gyűrű jelent meg az alacsony felhőzet alján, amit sokan sarki fénynek véltek, de valójában az Inota Fesztivál Fénydóm épületvilágításának mesterséges fénye okozta, ami a főváros számos pontjáról látható volt.

Egy lenyűgöző természeti jelenség keltette fel a figyelmet Budapest felett péntek este, amikor egy kékes gyűrű tűnt fel az alacsonyan elhelyezkedő felhőzet alján. Az Időkép, amely az eseményről több fotót is megosztott Facebook-oldalán, adott magyarázatot elsők között a látványosságra. Bár első pillantásra néhányan sarki fényre gyanakodtak, a jelenség színe és pozíciója nem ezt támasztotta alá. Továbbá fontos megjegyezni, hogy a sarki fény csakis felhőtlen égbolt esetén figyelhető meg.

A különleges látvány mögött valójában mesterséges fény állt, mely az Inota Fesztivál szervezői által létrehozott Fénydóm épületvilágításából származott. Ez a fényforrás volt felelős azért, hogy alulról megvilágította a felhőket, így teremtve meg ezt a különös kékes gyűrűt. Az Időkép kiemelte, hogy ez a jelenség különösen intenzívnek tűnt az alacsony felhőalap és a magas páratartalom következtében.

Loading...

A Fénydóm világítása olyan erős volt, hogy Budapest számos pontjáról megcsodálható volt ez a ritka és lenyűgöző látvány. Az esemény rávilágít arra, hogyan képesek mesterséges fényforrások is lenyűgöző vizuális effekteket létrehozni természetes környezetben, különösen kedvező időjárási feltételek mellett.

Címkék:
fesztivál, Budapest, meteorológia, világítás, világítástechnika, természeti,