Gúnyt űz a magyarokból az időjárás: most tényleg egész hétvégén esni fog?

Pénzcentrum2024. március 2. 08:58

Szombaton a pénteki frontális felhőzet fokozatosan szakadozik, bár északkeleten tartósan borult marad az ég, és több helyen eső várható, míg vasárnap országszerte napos, száraz időre számíthatunk, a hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul.

A pénteki frontális felhőzet után, szombaton napközben az ország nagy részén fokozatosan tisztul az égbolt, így hosszabb-rövidebb időszakokra ismét megjelenik a napfény. A Kiderül meteorológiai portál szerint, szombat folyamán kizárólag északkeleten maradhat tartósan borult az időjárás, míg a keleti megyékben és az ország középső részein több helyen előfordulhat eső vagy zápor. A felhőzet ezután lassanként csökken.

A legmagasabb nappali hőmérsékletek általában 11 és 17 fok között várhatók, bár a tartósan borult területeken helyenként csak 9-10 fokig melegedhet a levegő. Ellenben a naposabb déli és délnyugati régiókban akár 18-19 fok is lehet. A késő esti órákban 7 és 10 fok közötti hőmérsékletekre lehet számítani.

Vasárnapra már az egész országban gyengén felhős, napos időjárást jósolnak, jelentős csapadék nélkül. A hajnali órákban általában 2 és 8 fok között alakulnak a hőmérsékleti értékek, míg délutánra 11 és 18 fok között emelkedhet a hőmérő higanyszála.

További friss előrejelzés időjárás aloldalunkon!

Címkék:
időjárás, eső, szombat, időjárásjelentés, meteorológia, esőzés, időjárás előrejelzés, időjárás jelentés, időjárás-jelentés, esőzések, hétvégi időjárás,