Végre eldőlni látszik Csala Zsuzsa örökségének a sorsa: 10 évett kellett erre várni

Pénzcentrum2024. február 23. 09:01

Tíz évvel ezelőtti halála után Csala Zsuzsa, az ország legendás komikája és a kabaré koronázatlan királynője emlékét egy dunaalmási kiállítás örökítené meg, amelyet unokahúga, Dankó Dóra által válogatott relikviák segítségével hozhatnak létre - közölte a Blikk.

A kabaré műfajának egyik legkiemelkedőbb alakja, Csala Zsuzsa, aki évtizedekig nevettette a közönséget, tíz évvel ezelőtt halt meg. A Jászai Mari-díjjal kitüntetett humorista utolsó éveiben egészségügyi problémákkal küzdött, és egy agyvérzés következtében került kórházba, ahonnan már nem tért vissza. A színésznő emlékét őrző tárgyak eddig nem kaptak nyilvános helyet, ami csalódást okozott hozzátartozóinak. Ezen változtathat Dunaalmás polgármestere, aki felajánlotta, hogy a városházán berendeznek egy kiállítást Csala Zsuzsa tiszteletére.

Dankó Dóra, a színésznő unokahúga osztotta meg az örömteli hírt. Elmondása szerint nagynénje mélyen kötődött Dunaalmáshoz, hiszen itt található az ősei által épített nyaraló és itt nyugszik ő maga is családja többi tagjával együtt. Dankó jelenleg is azon dolgozik, hogy összeválogassa azokat a relikviákat, amelyek bemutatják Csala Zsuzsa pályafutását és személyiségét.

Csala Zsuzsa babonás természete is előkerült az unokahúg mesélése során. Említette például azt a féldrágakövekkel teli zsákot, amit nagynénje mindig magánál hordott, mert hitt az ásványok pozitív hatásaiban. Az ékszerek iránti szeretete mellett nem tulajdonított jelentőséget azok anyagi értékének; sok látványos bizsuja volt, amelyek között néhány arany klipszet is talált Dankó Dóra.

Címkék:
hagyaték, szórakozás, örökség,