Itt a magyar medvék jóslata: Mici és Ursula elárulták, mikor jön a tavasz 2024-ben

Pénzcentrum2024. február 2. 16:33

A tavaszkezdő napként is emlegetett február másodikához, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéhez több különböző, állatokhoz kapcsolódó időjárás-előrejelző népi bölcsesség is kötődik. Ilyen a barna medvékhez köthető megfigyelés: ha meglátják árnyékukat, akkor visszabújnak, mert még hosszú, kemény tél áll előttünk. Ha nem így történik, tudja, hogy hamarosan tavaszodni kezd. Elsőként a szegedi medvék jósoltak, azóta sorra jön a többi hazai medve tavaszváró jövendölése.

Elérkezett a február második napja, így a hagyomány szerint a mai napon jósolnak a medvék a tél folytatásáról. A hazai medvetartó helyek sorra jelentik be a közösségi médiában, hogy mit jósolnak az állatok. A jó hír, hogy eddig mindenki ugyanarra az eredményre jutott, vége a télnek. Reméljük a medvék jóslata bejön és elrakhatjuk lassan a kabátokat és a csizmákat. 

Elsőként az szegedi vadaspark tette ki a videót, melyben egyértelműen látszik, hogy az egykori cirkuszi medvék nem szaladnak vissza a barlangjukba:

Loading...

A Nyíregyházi Állatkert is posztolt a Facebookon, hasonló eredményre jutva, mint Szegeden, ezzel a kiírással tudatták a jó hírt:

jósoltak a nyíregyházi medvék: hamarosan itt a tavasz!

Loading...

A medvéket az összes állatkertben árgus szemekkel figyelik. A miskolci állatkert is posztolt és Dorka és Borka sem szaladtak vissza a barlangjukba. Sőt élvezték a szép meleg napsütést a kifutójukon, a finom gyümölcsök elfogyasztása közben.

Szép napsütés várta ma medvéinket, hogy kibújjanak barlangjukból. Dorka és Borka azonban nem olyan félős medvék ám, hogy megijedjenek a saját árnyékuktól, így miután kijöttek, kint is maradtak kifutójukban

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- áll az intézmény posztjában. 

Loading...

Így tehát idén is megállapíthatjuk, hogy a népi meteorológiai előrejelzés szerint nem lesz hosszú már a tél,

hamarosan itt a tavasz.

Mit mondanak a meterológusok?

A következő 30 nap adatait nézve az Időképen igen pozitív hőmérsékleteket láthatunk. Jövő hét elejére 15-16 fokot is jósolnak, de a hónapban a leghidegebb napot a Valentin-nap másnapjára ígérik, 6 fokkal. Szóval azért még érdemes kéznél tartani a meleg ruhákat és vízálló cipőket, de már nagyon drasztikus hideget nem tapasztalhatunk februárban. 

Címkék:
facebook, tél, állatkert, tavasz, meleg, szórakozás, jóslás, február, medve, vadállat,