Botrányos rendbontás a Szent István-bazilikában: meztelenül az oltárról mutogatta magát egy férfi

Pénzcentrum2024. január 24. 14:02

Meztelenre vetkőzött és felmászott a budapesti Szent István Bazilika oltárára egy férfi hétfőn – derül ki a hirado.hu videójából.

A videón jól látszik, hogy a férfi áll az oltáron, testét mutogatja, miközben ketten arra igyekezték rávenni, hogy másszon le onnan, de nem engedelmeskedett a felszólításnak.

A bazilika tájékoztatásában így nyilatkozott:

sajnálatos esemény történt január 22-én, délután a budapesti Szent István-bazilikában. Egy mentálisan zavartnak tűnő külföldi férfi a templomőröket félretaszítva berontott a templomtérbe, a szentélyben levetkőzött és méltatlanul viselkedett

- áll a közleményben. Majd hozzátették, hogy az eset miatt a bazilikát egy időre le kellett zárni, de a péntek esti miséket már meg tudták tartani.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A rendőrség tájékoztatása szerint „a férfit a rendőrök előállították, és garázdaság vétség, illetve kábítószer-birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit kihallgatását követően őrizetbe vették.”

Nem ez volt az első eset, amikor próbálkozott. Vasárnap már megpróbált bejutni a bazilikába, de akkor rövidnadrágban volt, ezért nem engedték neki. Hétfőn állítólag ugyanígy próbálkozott, és amikor a személyzet vissza akarta fordítani, félrelökte őket, és bement. Ekkor a biztonsági őrök elkezdték kiüríteni az épületet, így mire meztelenre vetkőzött, már csak páran voltak bent.

Címkék:
BOTRÁNY, Budapest, rendőrség, férfi, szórakozás, meztelenkedés, vallás,