Súlyos anyagi gondjairól vallot a Barátok közt sztárja: a nyugdíja semmire nem elég, dolgoznia kell

Pénzcentrum2024. január 8. 12:03

Nemrég kiderült, Fodor Zsóka is játszik az RTL új napi telenovellájában, miután enélkül anyagi gondokkal küzdene. Így a művész ellentmondott korábbi kijelentésének, miszerint soha többet nem vállal napi sorozatot.

Anyám halálakor eladtam az ő és az én lakásomat is, gondoltam, a kamatokból kényelmesen megélek. Na ez nem így lett, habár tartalékom van. Dolgoznom kell, a nyugdíjamból nem tudnék megélni. Háromszor annyiba kerül a pesti és a pécsi lakásom rezsije, mint a nyugdíjam – nyilatkozta nemrég a Blikknek a népszerű színésznő, Fodor Zsóka. Elmondta, egy cseppet sem bánja, hogy dolgoznia kell, mert imád játszani. "Mivel prózai színésznő vagyok, nekünk szeptembertől tavasz végig tart a szezon. Nyáron inkább a zenés darabokra van igény. Így jól jött a nyári munka és a vele járó gázsi is" – jelentette ki.

A színésznő azután mondta ezt, hogy kiderült: "A szomszéd tehene" című sorozatban tért vissza a televíziók képernyőire, amelyben nagy szerepet kapnak az anyagi nehézségek. Fodor Zsóka korábban megfogadta, soha többé nem vállalna napi sorozatot, de megváltozott a döntése.

Nemrég Pásztor Erzsi, a Szomszédok című teleregény egykori szereplője beszélt arról egy interjúban arról, hogy már 50 éve van a pályán és most van 190 ezer forint nyugdíja. "Hát röhej" – összegezte helyzetét a színésznő, akinek néhány éve jár csak az a 120 ezer forintos járadék, amit a Kossuth-díj miatt kap. "Ha nem dolgoznék 87 évesen, vagy nem kapnám azt a kiegészítést, akkor hogyan élnék meg? Hát a rezsimet nem tudnám kifizetni, pedig nem a visegrádi várban lakom, hanem egy panelban" – fűzte hozzá.

Címkék:
karrier, szórakozás, megélhetés, színésznő, rtl, anyagiak, nyugdíjak,