Óriási tarolás az idei Golden Globe-on: ezek a filmek kapták a legtöbb díjat a gálán

Pénzcentrum2024. január 8. 09:02

Az Oppenheimer és a Szegény párák nyerte a filmes fődíjakat a 81. Golden Globe díjátadó gálán. Az idei eseményen a legjobb drámai színésznek járó elismerést Cillian Murphy kapta, míg Robert Downey Jr. a legjobb férfi mellékszereplő díját nyerte el.

Az Oppenheimer nyerte a legjobb drámai film, a Szegény párák pedig a legjobb vígjáték vagy musical film díját a 81. Golden Globe díjátadó gálán. Az eseményt helyi idő szerint vasárnap este rendeztek meg a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben.

A címszereplőt játszó Cillian Murphy a legjobb drámai színész, Robert Downey Jr. a legjobb férfi mellékszereplő díját kapták, Christopher Nolan lett a legjobb rendező, míg Ludwig Göransson zeneszerző a legjobb eredeti filmzenéért járó díjat kapta.

A televíziós mezőnyben az Utódlás lett a legjobb drámai sorozat, míg A mackó a legjobb vígjáték sorozat díját szerezte meg. A legjobb korlátozott epizódszámú tévésorozat elismerését a Balhé című szériának ítélték oda.

A Golden Globe idén először átadott, mozis kasszasikereket elismerő trófeáját a Warner Bros. Barbie című produkciója kapta, amelynek globális bevétele meghaladta az 1,4 milliárd dollárt (484 milliárd forintot).

Címkék:
díj, film, színész, szórakozás, nyertes, vígjáték, filmipar,