Folytatódik a pokoli időjárás: több megyében marad a figyelmeztetés az ónos eső miatt

Pénzcentrum2023. december 1. 13:24

Ma döntően felhős marad az ég, de az Alföldön, a déli határ közelében elkezdhet végre szakadozni a felhőzet. Azonban Északon már ónos, havas eső, havazás várható. A legmagasabb hőmérséklet 1-18 fok között várható.

Döntően erősen felhős, borult lesz az én ma Magyarországon, azonban a déli határ közelében, az Alföldön vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Az ország északi felén ezzel párhuzamosan azonban marad az ónos, havas eső, ami akár havazássá is alakulhat. A Szombathely-Debrecen vonal széles sávjában kiadós mennyiség valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 1 és 18 fok között valószínű: északkeleten lesz a leghidegebb, miközben a déli határ közelében 10 fok fölé melegedhet a hőmérséklet. Késő estére 0 és 12 fok közé hűl a levegő -- adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északon várható ónos eső miatt 1-es szintű riasztást adtak ki Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemlén megyére. Ezen felül a heves esőzések miatt Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre is. A figyelemztetés egészen péntek estig életben van.

Címkék:
időjárás, határ, eső, déli, figyelmeztetés, ónos eső, szórakozás,