Drámai döntést hozott a magyar divatkirály: végleg szögre akasztja az ollót?

Pénzcentrum2023. november 17. 17:33

Herczeg Zoltán úgy gondolja, hogy elértünk a bolygó kapacitásának a felső határához, a divat pedig az építőipar után a legszennyezőbb iparág a világon. A túltermelés és túlfogyasztás korunk egyik legnagyobb problémája, amely kihatással van az egész világra.

Herczeg Zoltán a Probléma Hajóssal és Márkóval című műsorban főleg a drogkereskedelem miatt börtönben töltött fél évről mesélt, de az is szóba jött, hogy a divattervező szeretné elhagyni eredeti pályáját - írja a Blikk. Most nagyon abba akarom hagyni, és szerintem abba is fogom egy-két éven belül - mondta el. 

Nincs annyi birka, víz, festék, vegyi anyag, mérgező anyag, amit a divatipar ne szívna fel, miközben minden embernek százszor annyi ruhája van, mint amennyit hord. Az óceánokban kötnek a ruháink, amiket nem hordunk, és amiket háromhetente cserélünk le, mert a fast fashion cégek kitalálták, hogy háromhetente kell kollekciót gyártani. Ez egy olyan terület, egy olyan kérés, amibe belepusztul az ember. Persze, a cementet is abba kéne hagyni, a betont is, az acélt is, mindent

- magyarázta a divattervező 

 

Címkék:
divat, magyar, szórakozás, környezetszennyezés, túltermelés,