Végrehajtást indított a NAV Dzsudzsák Balázs ellen: kellemetlen helyzetben a magyar sztárfocista

Pénzcentrum2023. november 7. 09:34

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) augusztus 23-án végrehajtást indított Dzsudzsák Balázs egyik cégével szemben, így bő másfél év után ismét kellemetlen helyzetbe került a Debrecen középpályása- írja az Mfor.hu

A Dzsudzsák Bálozs még a nyáron többségi tulajdonosként szállt be a püspökladányi Market Invest Hungary Kft.-be.  A céget 2018-ban alapították, főtevékenységként üzletviteli és egyéb tanácsadás. Az addigi egyedüli tulajdonosa, Karacs Péter megbontotta üzletrészét, úgy, hogy magának tartott meg egy 600 ezer forint értékű részt, a többit pedig testvére, Karacs Ádám és a focita között osztotta meg. A testvérének névértéknek megfelelő áron eladott egy másik 600 ezres részt, míg a többségi hányadot, 1,8 millió forint névértékű üzletrészt szintén névértéknek megfelelő áron Dzsudzsák Balázs vette meg.

A 109-szeres magyar válogatott futballista így 60 százalékban lett a cég tulajdonosa, amit a cégbíróság július 26-án jegyzett be. Alig egy hónappal később, augusztus 23-án a NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság végrehajtást indított a céggel szemben. A cégbírósági dokumentumok szerint a végrehajtási ügy lezárását a mai napig nem kezdeményezték. A cég az első két évében alvócégként működött, tehát nem rendelkezett árbevétellel, mindössze pár százezres alapkiadást számoltak el. A 2021-es évet  viszont 2,6 milliós árbevétellel és a 2,3 milliós profittal zárták. Tavalyi még ennél is jobban ment nekik, 2,77 milliós árbevétel mellett 2,4 millió forint volt az eredményük.

Nem ez az első eset, hogy végrehajtás indul Dzsudzsák Balázs egyik érdekeltségével szemben. 2022 februárjában ugyanez történt a résztulajdonában lévő Első Magyar Léghajógyár Kft.-nél is. Az az eset azonban annyiban mindenképp más, hogy a folyamat nem húzódott ennyire el: a február 9-én elindított végrehajtást február 28-án lezárta a NAV, a cég rendezte elmaradásait, így tovább működhet.

Címkék:
cég, NAV, végrehajtás, dzsudzsák, eljárás, szórakozás, focista,