Rajongók milliói gyászolnak: meghalt a Jóbarátok sztárja

Pénzcentrum2023. október 29. 08:25

Saját otthonában találták holtan a színészt, idegenkezűség gyanúja a rendőrség szerint nem merült fel.

54 évesen meghalt Matthew Perry amerikai színész, aki a Jóbarátok Chandler Bingjeként vonult be örökre a szórakoztatóipar történetébe.

Perry-t saját otthona jacuzzijában találták meg holtan, miután a szomszédok kihívták a tűzoltókat, hogy valahonnan túl sok víz jön Perry felől. A kiérkező tűzoltók és rendőrök már csak a halott sztárt találták meg, az elsődleges orvosi vizsgálat szerint egy hirtelen fellépő szívroham, majd a fulladás végzett vele.

Perry 1994-ben egyike volt annak a hat fiatal amerikai színésznek, akik főszereplésével elindult a Jóbarátok című szituációs komédia. Habár a műfaj nem volt ismeretlen az amerikai tévézésben, mégis akkora kirobbanó sikert hozott, ami teljesen átírta a televíziós és sorozatkészítési szokásokat. Tíz évada alatt a főszereplőket - így magát Perryt is - szupersztárrá emelte, ő azonban nem tudott mit kezdeni a hírnévvel: mint önéletrajzi könyvében is megjegyezte, volt olyan három évada a Jóbarátoknak, amelyek forgatására egyáltalán nem emlékszik, mert vagy alkohol, vagy kábítószer hatása alatt állt éppen.

Címkék:
televízió, sorozat, színész, szórakozás, meghalt, amerikai,