Drasztikus fordulat jön az időjárásban: erre senki sem készült október végén

Pénzcentrum2023. október 18. 10:31

Lehetetlennek tűnik a 2 fokos hajnalok után, azonban szombat reggel többfelé is 20 fok fölött maradhatnak a minimumok.

Fagyosan indult a szerda reggel: az ország nagy részében fagypont alá esett a hőmérséklet. Csütörtöktől azonban egy melegfront miatt megenyhülnek a reggelek és jelentősen erősödni fog a nappali felmelegedés is. Azonban hajnalban még északkeleten várhatóak fagyok, a péntekre virradó éjszaka azonban már enyhe időt hoz az ország nagy részében. Emellett pedig az ország északkeleti részén éjjel emelkedni fog a hőmérséklet. Az északkeleti harmadban ugyanis az Időkép tájékoztatása szerint 7 és 12, máshol 13 és 19 fok között alakulnak majd a minimumok.

Szombatra azonban a jelenlegi számítások szerint az ország délkeleti felén 20 fok körül, vagy kevéssel 20 fok felett lehet a legalacsonyabb hőmérséklet. Ez pedig azt nézve, hogy már elhagytuk október közepét igencsak kirívó eset. Ennek az az oka, hogy október 21-re virradóan többfelé trópusi éjszakákat regisztrálhatunk, ami jó eséllyel rekorddal is fog járni.

Felmérést készít a Pénzcentrum!

A Pénzcentrum idén is kíváncsi olvasói véleményére az óraátállítás kapcsán. Kérjük, hogy rövid kérdőívünk kitöltésével segítsd te is a munkánkat:

Címkék:
hőmérséklet, október, szombat, szórakozás, ország, reggel, éjszaka, országos meteorológiai szolgálat, melegfront,