Kálváriájáról vallott a magyar lottónyertes: nem is az a legérdekesebb, mire tapsolta el a pénzét

Pénzcentrum2023. szeptember 29. 17:26

Egy magyar alkotás, Kálmán Mátyás Fortuna vendégei című dokumentumfilmje nyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat a Heart of Europe nemzetközi televíziós fesztiválon.

Kálmán Mátyás Fortuna vendégei című dokumentumfilmje nyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat a Heart of Europe nemzetközi televíziós fesztiválon, Varsóban – közölték az alkotók.

A nyertes alkotás Andraschek Lászlót mutatja be, aki 2013 októberében nyerte meg a skandináv lottó főnyereményét. Magyarországon nagyon ritka, hogy a lottónyerteseket névről ismerjünk, ezért is kereste meg őket Kálmán Mátyás azzal, hogy szeretné bemutatni egy dokumentumfilmben, mi történik valakivel, aki egyik napról a másikra ennyi pénzt nyer.

De hamar kiderült, hogy László és felesége, Anikó sorsában nem az lesz a legérdekesebb, hogy pontosan mi is történik a pénzzel. Kálmán Mátyás több mint négy éven át követte az Andraschek házaspár életét, az ebből készült dokumentumfilmet pedig a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon, a BIDF-en mutatták be.

A Telex erről szóló cikke szerint a fesztiválon a lengyel, cseh, szlovák, szlovén, magyar, észt, litván, lett, horvát, szerb, román, bolgár, ukrán, grúz és litván közszolgálati televíziók által készített legjobb játékfilmeket, sorozatokat, dokumentumfilmeket, valamint szórakoztató, gyermek- és ifjúsági műsorokat mutatják be.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
fesztivál, mozi, magyarország, film, szórakozás, dokumentum,