Tovább tombol a nyár Magyarországon: végleg elköszönhetünk az ősztől?

Pénzcentrum2023. szeptember 28. 11:01

Az előrejelzések szerint ma is marad velünk a 25-29 fokos meleg, ami csak szombaton fog egy kicsit enyhülni. Ekkor ugyanis egy enyhe hidegfront vonul át Magyarország felett, aminek következtében vasárnapra már csak 19-25 fokos csúcshőmérséklet várható.

Továbbra is velünk marad az indián nyár az idokep.hu előrejelzése szerint: felhő alig lesz felettünk, csapadék kialakulására pedig szinte esély sincsen. Egész nap gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, egyedül Sopron térségében élénkülhet fel a délies szél. Délután 25-19 fokot mérhetünk országszerte.

Hasonló időjárásra számíthatunk pénteken is, marad a napos, száraz idő. Néhol északnyugaton megélénkülhet a szél, illetve hajnalra pára- és ködfoltok képződhetnek. Várhatóan a minimumok holnap 7 és 16, míg a maximumok 25 és 29 fok között alakulnak majd.

Szombaton egy gyenge hidegfront érkezik az országunkba, ami szórványosan kisebb esőt, záporokat, néhol akár zivatart is hozhat. Az északnyugatira forduló szél napközben a Dunántúlon és a középső tájakon is feltámadhat. Napközben várhatóan 22 és 27 fok között fog alakulni a hőmérséklet. Vasárnapra azonban egy jelentősebb lehűlés várható, azonban csapadékra ekkor sem kell számítani: többórás napsütés és 19-25 fok várható egész nap.

Címkék:
szél, nyár, hőmérséklet, hidegfront, meleg, nap, szórakozás,