Kiadták az országos vészjelzést: ítéletidő mossa el a kánikulát, mindenki legyen óvatos

Pénzcentrum2023. augusztus 29. 09:53

Erős széllel, jégesővel és felhőszakadással érkezik a hidegfront. Az ország egyes részei között akár 15 fokos eltérés is lehet.

Tizenhárom vármegyére (Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna) adtak ki másodfokú riasztást a meteorológiai szolgálat. Az ország másik felében elsőfokú riasztás van érvényben.

Az előrejelzés alapján több hullámban fognak érkezni a záporok, zivatarok, melyekhez viharos széllökések, jégeső és intenzív csapadék tartozhat országszerte. Napközben leginkább a Dunától keletre, illetve a Dél-Dunántúlon fordulhatnak elő heves zivatarok és viharos szél. A jég mérete ezeken a területeken akár 3-5 centimétert elérő, esetleg ezt meghaladó átmérőjű lehet.

Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében 25 fok körül alakulhat a napi középhőmérséklet. Az ország két része között azonban súlyos eltérések is lehetnek: a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között alakul, míg Északnyugat-Dunántúlon csak 22-25 fok lesz.

Címkék:
vihar, időjárás, csongrád, szórakozás, ország, megye, országos meteorológiai szolgálat, vármegye,