Itt a bejelentés: 50 éve nem volt ilyen, legendás magyar lottó tér vissza, brutális nyereménnyel

Pénzcentrum2023. augusztus 21. 10:30

A lottó 1957-es indulásától fogva egészen 1973 végéig az ingatlanok voltak a tárgynyeremény-sorsolás legértékesebb tételei. Augusztus 28-tól egy akció keretében ismét nyerhetnek lakást azok, akik rendelkeznek Játékoskártyával - jelentette be közös sajtótájékoztatóján a Szerencsejáték Zrt. és az OTP Bank.

2023. augusztus 28-tól közös akciót hirdet a Szerencsejáték Zrt. és az OTP Bank - mondta el Mager Andrea, a lottótársaság elnök-vezérigazgatója a két társaság közös sajtótájékoztatóján. Az akció során visszahozzák a lakásnyereményt: egy több mint 100 millió forint értékű, penthouse-jellegű lakást nyerhet egy szerencsés, aki részt vesz a lottótársaság Játékoskártya elnevezésű hűségprogramjában. A nyereményül szolgáló lakást az OTP Ingatlan Zrt. építteti. A lakás 2024. március 3-án kerül kisorsolásra.

"Az ingatlan teljesen tehermentesen, mindenféle költség nélkül fog a nyertes birtokába kerülni, tehát az ingatlanszerzéssel járó adókat, illetékeket is kifizeti a két társaság" - árulta el az eseményen Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

Közös múlt

Nem véletlen egyébként, hogy az akciót az OTP Bankkal közösen hirdette meg a Szerencsejáték Zrt., ugyanis 1950-től kezdve négy évtizeden át az Országos Takarékpénztár (OTP) keretei között működött a Sportfogadási és Lottóigazgatóság, melyből 1991-ben megalakult az állami kézben lévő Szerencsejáték Rt. A lakásnyeremény is ebből az időszakból származik, ugyanis 1957-től egészen 1973 végéig az ingatlanok voltak a tárgynyeremény-sorsolás legértékesebb tételei. Ebben a bő másfél évtizedben 505 lakást, 224 családi házat és üdülőt sorsoltak ki az Ötöslottó játékosai között. Érdekesség, hogy a szelvény akkoriban 3 forint 30 fillérbe került. Az utolsó Lottóotthon sorsolásra 1973. december 3-án került sor.

Címkék:
lottó, ingatlan, szerencsejáték, otp, otp bank, szerencsejáték zrt, csányi sándor, lottótársaság, lakásnyeremény,