Váratlan lépésre szánta el magát a Libri: több könyvet eltávolíthat az üzlet a polcairól

Pénzcentrum2023. július 20. 09:02

Már az is sokakat sokkolt, hogy pár héttel ezelőtt a frissen felvásárolt Libri elkezdte lefóliáni azokat a könyveket, amik szegről-végről érintik az LMBTQ-t. A Libri azonban jelenleg azt fontolgatja, hogy ezeket a könyveket teljesen leveszik a kínálatból.

Az elmúlt hetekben nagy port kavart, hogy a magyarországi könyvesboltoknak a melegellenes törvény miatt kénytelenek befóliázni és elpakolni az ifjúsági részlegről azokat a könyveket, amik, ha szegről-végről is, de LMBTQ-érintettségűek. Azonban most kiderült, hogy ez még egy enyhébb ítélet, ugyanis a Telex megtudta, hogy komoly esély van arra, hogy ezek a könyvek teljesen el fognak tűnni az üzletek polcairól.

A lap birtokába jutott ugyanis egy olyan lista, amely arra utal, hogy a Libri a melegellenes törvény miatt nem árulhatja a legtöbb üzletében ezeket a kiadványokat. A jogszabály szerint ugyanis, ha egy üzlet 200 méteres körzetében oktatási vagy vallási intézmény van, akkor semmilyen olyan könyvet nem árusíthatnak, még befóliázva sem, ami bármilyen formában megjelenik a homoszexualitás.

Ezzel pedig az a gond, hogy a Telexhez eljutott listán körülbelül 30 olyan Libri-könyvesbolt szerepel, amelynek a közelében templom vagy iskola van. Persze ez a lista még könnyesén változhat is, és azt se tudni, hogy valóban eltávolítják majd az érintett könyveket.

Címkék:
könyv, törvény, lista, libri, szórakozás, üzlet,