Elvitték a Hatoslottó főnyereményét, de még simán bukhatja a nyertes az 1,1 milliárdját

Pénzcentrum2023. július 16. 16:15

A Hatoslottó  új milliárdosa nem dőlhet hátra: még mindig simán elbukhatja a nyereményét. A szabályok szerint 90 napon belül kell jelentkezni a Szerencsejáték Zrt.-nél, ha ezt elmulasztják, akkor úgy járnak, mint az a magyar játékos, aki az Eurojackpoton nyert 106 millióját bukta el júniusban.

Mint a Pénzcentrum is beszámolt róla: egy magyar szerencsés elvitte a Hatoslottó 28. heti főnyereményét, 1 161 787 870 forintot, méghozzá az alábbi számokkal: 9; 19; 23; 28; 41; 44.

Ugyanakkor még egyik szerencsés sem nyugodhat meg, hiszen a szabályok szerint nem elég csupán a megfelelő számokat beikszelni!

Amennyiben a szerencsés játékos telefonon jelentkezik, a társaság elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, hogy valóban a nyertessel beszél. Ezután kezdődik meg a kifizetési eljárás lefolytatása, aminek keretében kerülhet sor a személyes találkozásra. Ekkor kerül leadásra az eredeti szelvény és annak érvényességének megvizsgálása. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a nyeremény kifizetési eljárása.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

És ezzel nem viccelnek, a szabály az szabály, ha valaki nem jelentkezik időben, akkor oda a pénze! Júniusban így járt az a magyar nyertes is, aki 106 milliót nyert az Eurojackpoton 5+1 találatával.

A játékos azonban megadott 90 napos határidőn belül viszont nem jelentkezett nyereményéért, ezért az átszámítva bruttó 106 millió forintos összeg bekerül az úgynevezett fel nem vett nyeremények elkülönített nyereményalapjába. A Szerencsejáték Zrt.-nek 180 nap áll rendelkezésére, hogy felhasználja az így képződött összeget felhasználja, „amelynek keretében például különsorsolások szervezésével, vagy nyerőosztály nyereményalapjának kiegészítésével juttathatja vissza a játékosokhoz”. Eddig összesen hétszer fordult elő, hogy százmillió forintot meghaladó jackpotért nem jelentkeztek a nyertesek.

Címkék:
hatoslottó, nyeremény, szerencsejáték, magyar, millió, szórakozás, nyeremények,