Soros-pénzzel ment el kocsmázni egy férfi: pénzhamisítással vádolják

Pénzcentrum2023. június 15. 11:34

A Kétfarkú Kutya Párt által kizárólag kampánycélra készített hamis bankjeggyel fizetett egy kiskunhalasi kocsmában egy férfi. A kocsmáros elfogadta a pénzt és visszajárót is adott, amit a férfi szintén italra költött. Az ügyészség egy év nyolc hónap felfüggesztettet és pénzbüntetést kért a pénzhamisítás bűntettével vádolt férfire.

Pénzhamisítás bűntette miatt állítja bíróság elé a Kecskeméti Járási Ügyészség azt a férfit, aki kutyapártos Soros-pénzekkel fizette ki egy kiskunhalasai kocsmában az italait. Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy egy év nyolc hónap felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést kértek a férfire - írja a 24.hu.

A büntetett előéletű férfi tavaly áprilisban egy kiskunhalasi sörözőben iszogatott az ismerőseivel. A férfi az általa rendelt italokat egy-egy hamis 10 és 20 ezer forintos bankjeggyel fizette ki, amelyek hamisságáról már a megszerzésükkor is tudott. A kamu pénzekkel történő fizetést a pultos elfogadta, így az elkövető 30 ezres kárt okozott.

A kiskunhalasi férfi által átadott bankjegyeket a Kétfarkú Kutya Párt készítette kizárólag kampánycélra. A bankjegyek tapintásukban is eltértek az eredeti bankjegytől, a főbb biztonsági elemeket sem tartalmazták. A legszembetűnőbb különbség pedig a bankjegyeken feltüntetett személyekben volt, hiszen a hamis 20 ezres előoldalán Jean-Claude Juncker, míg a hamis 10 ezres előoldalán Soros György szerepelt.

Az ügyész elmondta még, hogy a vádlott beismerte a bűnösségét és azt mondta, hogy úgy gondolta elsüti a kampánycélra készített pénzeket és a legnagyobb meglepetésére elfogadta a pultos. Elmondása szerint a visszajárót is elitta a sörözőben lévő ismerőseivel. Az ügyészség egy év nyolc hónap felfüggesztettet és pénzbüntetést kért a pénzhamisítás bűntettével vádolt férfire.

Címkék:
bankjegy, kocsma, pénzhamisítás, ítélet, szórakozás, soros, soros pénz, pénzbüntetés,