Fordulat az időjárásban: kiderül az ég, de ezekben az országrészekben leszakadhat az ég

Pénzcentrum2023. június 15. 08:30

Csütörtökön tovább növekszik a fátyolfelhőzet, majd a nap előrehaladtával az ország egyre nagyobb részére lesz jellemző a napsütés. A fátyolfelhőzet a délkeleti, keleti megyéink fölött vastagszik majd meg, így ezen a területen érdemes csapadékkal is számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzése szerint csütörtökön, a nap első felében tovább növekszik a fátyolfelhőzet, amely a délkeleti, keleti megyéink fölött meg is vastagszik, így ott erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt pedig gomolyfelhők képződnek. Északnyugat felé haladva számíthatunk több - de ott sem zavartalan - napsütésre.

Napközben legfeljebb egy-egy zápor lehet, majd késő délutántól, estétől a vastagabb felhők az ország keleti, délkeleti részére szorulnak. A keleti határszélen ezt követően többször eleredhet az eső. Gyenge vagy mérsékelt lesz az északias szél, mely elsősorban a hajnali órákban kezd el élénkülni. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható. Késő este 16 és 19 fok között alakul a hőmérséklet, a kevésbé felhős, szélvédett nyugati tájakon lesz a leghűvösebb.

Címkék:
időjárás, eső, zivatar, zápor, szórakozás, csapadék,