Elbukta giganyereményét az Eurojackpot magyar nyertese: közöttük osztják szét a pénzét

Pénzcentrum2023. június 14. 12:35

Nem vette fel több mint 100 milliós lottónyereményét egy magyar játékos, így az összeg bekerül egy elkülönített nyereményalapba – értesült a 24.hu a Szerencsejáték Zrt.-től.

Az Eurojackpot nemzetközi lottójáték 2023. március 10-i, pénteki sorsolásán a 6, 17, 22, 39, 46, valamint 5 és 12 nyerőszámokkal egy magyar játékos 5+1 találatot ért el, így bruttó 304 888 eurót nyert. A játékos azonban megadott 90 napos határidőn belül viszont nem jelentkezett nyereményéért, ezért az átszámítva bruttó 106 millió forintos összeg bekerül az úgynevezett fel nem vett nyeremények elkülönített nyereményalapjába.

A Szerencsejáték Zrt. válaszából kiderül az is, hogy az így képződött összeg felhasználására az állami társaságnak 180 nap áll rendelkezésére, „amelynek keretében például különsorsolások szervezésével, vagy nyerőosztály nyereményalapjának kiegészítésével juttathatja vissza a játékosokhoz”.

Eddig összesen hétszer fordult elő, hogy százmillió forintot meghaladó jackpotért nem jelentkeztek a nyertesek. Az Eurojackpot 11 éves hazai története során viszont eddig egyszer sem fordult elő, hogy 5+2 vagy éppen 5+1 találatos nyereményért nem jelentkeztek a magyar nyertesek.

Címkék:
magyarország, eurojackpot, magyar, szórakozás, bruttó, összeg, eurojackpot lottó,