Jól indult a hétvége sok magyarnak: hazai játékosok kazsáltak százezreket a szuperlottón

Pénzcentrum2023. június 10. 09:30

Tegnap este kihúzták az Eurojackpot 2023/23. heti, pénteki nyerőszámait. Telitalálat nem született, viszont 3 magyar játékos nettó 894 390 forintot nyert 4+2 találattal. A többi magasabb nyerőosztályban a magyaroknak tegnap nem nagyon volt szerencséje, a következő legmagasabb nyereményt – 54 690 forintot - 4+1 találattal érte el 40 hazai játékos.

Az Eurojackpot játékban az „A” mezőn 50 számból 5-t, a „B” mezőn pedig 12 számból 2-t kell megjelölni. Akkor nyersz a heti két alkalommal megrendezett sorsoláson, ha az „A” és „B” mezőben elért találataid száma legalább 3.

Az Eurojackpot nyerőszámai a 23. játékhéten, pénteken:

8, 13; 14; 35; 46; 6; 8.

A legmagasabb nyeremény a IV. nyerőosztályban született, 3 magyar nettó 894 390 forintot vihet haza. A következő legmagasabb nyerőosztályban összesen 40 magyar játékos talált el 4+1 számot, nyereményük nettó 55 690 forint. A további nyerőosztályokban még több mint 14 ezer magyar játékos nyert kisebb összegeket, nyereményük összesen nettó 70,9 5 millió forint volt az Eurojackpoton.

A következő sorsoláson, kedden már rendkívüli összeg, 35,4 milliárd forint lesz a tét.

A forint árfolyam erősödését követően az Eurojackpot továbbra is 820 forintba kerül jelenleg. A múlt évben volt olyan hét, amikor 880 forint volt egy volt egy játék a gyenge forint eredményeként. A Szerencsjáték Zrt. honlapján található tájékoztatás szerint az Eurojackpot esetében egy alapjáték ára hozzávetőlegesen 2 eurónak megfelelő összeg forintban. (Az árszint a cikkünk megjelenésekor érvényes euróárfolyam alapján 750 forint lenne.) Az árat viszont az MNB által meghatározott euró-forint árfolyam heti átlaga alapján határozzák meg sávos rendszerben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

"A sávos rendszer biztosítja, hogy az árváltozás ne legyen gyakori" - írják, pedig 2022-ben is legalább ötször válotozott a játék ára. Idén sem ez az első, hogy megváltozik a díjszabás, de ennek csak örülhetnek a játékosok, hiszen 2023-ban csökkenés mutatkozik.

Címkék:
forint, eurojackpot, magyar, szórakozás, nettó, eurojackpot lottó, eurojackpot nyertes,