Friss hírek a Lánchíd-felújításról: megint változik a közlekedés, erről jó tudni

Pénzcentrum2023. május 26. 17:34

A tervezettnél három hónappal előbb, pénteken visszakapták a gyalogosok a felújítás alatt álló Lánchíd pesti hídfőjéhez kapcsolódó, a Széchenyi István térnél lévő járdákat. A felújításnak köszönhetően az arra járók a korábbinál biztonságosabban közlekedhetnek a tér Lánchíd felőli oldalán.

A tervezettnél három hónappal korábban, május 26-ától, péntektől szabad az út a Lánchíd pesti hídfőjéhez a Széchenyi István tér felől kapcsolódó járdaszakaszokon, ahol az új gyalogos-átkelőhelyeknek köszönhetően biztonságosabban lehet közlekedni - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Ezen a szakaszon elkészült az öntöttaszfalt burkolat, a szakemberek végeztek az új járdakorlátok felszerelésével, valamint új korlátok kerültek a pesti hídfőnél lévő háromszögszigetre is, amit az újonnan kialakított gyalogos-átkelőhelyek kötnek össze a járdákkal. A felújításnak köszönhetően az arra járók a korábbinál biztonságosabban közlekedhetnek a tér Lánchíd felőli oldalán.

Kisebb szerelési és javítási munkák még lehetnek, ezek azonban már nem akadályozzák a gyalogosforgalmat. A teljes átadásáig a híd továbbra is munkaterület, gyalog a felújítás teljes befejezése után lehet átkelni rajta. Addig a BKK buszaival a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között - mindkét irányban - díjmentes az utazás.

A Lánchíd végleges forgalmi rendjéről a fővárosiak dönthetnek a "Budapesti Lakógyűlésen". Az elmúlt hónapokban a közösségi közlekedés autóbuszai, a taxik, motorok, kerékpárok, rollerek, valamint a megkülönböztető jelzést használó járművek közlekedhettek a hídon. A BKK közlekedési szakemberei - a vizsgálati eredmények alapján - az útpályán a jelenlegi forgalmi rend fenntartását javasolják.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
közlekedés, bkk, felújítás, Budapest, szórakozás, gyalogos, lánchíd, autóforgalom, közlekedésbiztonság,