Friss infók érkeztek Suhajda Szilárdról: megszólalt Klein Dávid is

Pénzcentrum2023. május 25. 19:16

Május 24-én, szerda délelőtt Suhajda Szilárd Facebook-oldalán közölték, hogy a hegymászó bejelentkezett műholdas telefonon, nagyjából 8700 méteres magasságból. Azóta a magyar hegymászó nem ad életjelet magáról. Segélyhívás egyelőre nem érkezett és nem tudni, vajon merre járhat most Suhajda. Az RTL Híradó megkeresésére Suhajda Szilárd felesége, Legindi Tímea arról nyilatkozott, hogy a serpák láttak egy személyt a négyes tábor felett. Most ez az egyetlen információ, amibe kapaszkodni lehet.

Friss! Megtalálták Suhajda Szilárdot, elindult a mentőcsapat: kicsi az esélye, hogy életben van

Aggódás és bizonytalanság – továbbra sem tudni, mi történt Suhajda Szilárddal. A hegymászó, aki első magyarként oxigénpalack nélkül tervezte a Mount Everest meghódítását, tegnap óta nem ad magáról életjelet. Ottani idő szerint szerda reggel beszélt utoljára telefonon a családjával, és a nyomkövetője sem működik.

A serpák átfésülték a legmagasabban lévő tábor környékét, de ott nem találták. A hegymászó barátja, Klein Dávid szerint szívbemarkoló a jelenlegi helyzet. Klein szerint abban reménykednek, hogy az, hogy az azóta felfelé mozgók nem találkoztak vele akár jó jel is lehet.


 
 

Címkék:
tábor, szórakozás, friss, sportoló, hegy, sportolók,