Kiadták a figyelmeztetést: ezeket a gyerektáborokat messzire kerüld el, pofátlan lehúzás az egész

Pénzcentrum2023. április 24. 15:33

Nyalóka 1800 forintért, négy ígért étkezés helyett kettő, és kánikulai héten csak pénzért kaptak csapvizet a gyerekek a táborban. Ilyen és ehhez hasonló esetek gyakrabban fordulnak elő, mint gondolnánk. A Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál javaslatai arra, hogyan tudjuk elkerülni a csaló, átverős táborokat.

A nyári táborok remek lehetőséget biztosítanak a gyerekeknek arra, hogy új barátokat szerezzenek, új készségeket sajátítsanak el, eltöltsék az időt kalandokkal és szórakozással teli programokkal. Azonban, ha a táborszervező nem tartja be, amit ígért és amiért a család fizetett, úgy a turnus sem a szülőnek, sem a gyerekeknek nem azt nyújtja, amit elvártak, és az egész táborozás lehetősége a pénz és az idő elvesztegetésévé válhat.

Sajnos rengeteg rémhírt hallunk szülőktől, hogy a 'táborszervező' által ígért programok nem valósultak meg, hogy kevesebb alkalommal kaptak ételt a gyerekek, mint előzetesen meghirdették, de olyanról is kaptunk információt, hogy egy olyan büfében vásárolhattak a gyerekek, ahol egy nyalóka 1800 forintba került. Arról a rémtörténetről nem is beszélve, amikor kánikulai héten csak pénzért kaptak a táborozók csapvizet

- magyarázta Tóth Béla, a Táborfigyelő vezetője. Mint ismertette, ezek az esetek mind a tavalyi évben történtek, és szinte minden esetben kiderült utólag, hogy nem legálisan működött a szolgáltatásnyújtás. Nem kaptak számlát a szülők, nem kötöttek megállapodást, nem volt sehol lefektetve, hogy a család mit kap a pénzéért.

Sajnos ilyen esetekben az utólagos reklamáció érdemben ellehetetlenül, volt olyanra is példa, hogy a korábban élő telefonszámot nem vette fel többé senki

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- mondta el . Ilyen esetekben az anyagi kár mellett a gyerekek nem kapják meg azt az élményt, amire készültek. Ez nem csak az egész tábor hangulatát és élményét rombolja, hanem a gyerekek önbecsülését és motivációját is érinti. Az is lehet, hogy a gyerekek megbánják, hogy a táborozni mentek, és ez elveszi a kedvüket a későbbi táborozástól.

Címkék:
család, gyerekek, csalás, gyerek, átverés, tábor, gyerektábor, lehúzás, szórakozás, családok,