Vagyonokat erő plüssállat tűnt el Budapesten: vaskos jutalmat kap, aki megtalálja

Pénzcentrum2023. április 22. 20:03

Újra feltámadt a Teddy-őrület Budapesten, legalábbis a Keleti pályaudvar környékén - írja a Blikk. A bulvárlap kiszúrta ugyanis, hogy a Keleti Pályaudvarnál valaki egy plakát szerint 200 eurós jutalmat kínál eltűnt mackója megtalálójának.

A 110 éves múltra visszatekintő világhírű plüssmedve egy-egy régebbi példányáért egy zsák pénzt is megadnak a gyűjtők, igy nem csoda, hogy megbolydul a város, ha meg kell keresni a gyerekszobák és a felnőtt gyűjtők kedvencét, egy-egy eredeti Teddy mackót. Erre gondolhatott az  is, aki, nem tudni, milyen okból, valahol arrafelé elhagyta a dédelgetni való macit, majd – a pénztárcáját nem kimélve – plakátokon hirdette meg a keresőakciót, busás jutalmat – 200 eurót (nagyjából 75 ezer forintot ) – ajánlva a becsületes megtalálónak.

A jutalom nemcsak arra utalhat, hogy mekkora megbecsülés övezi tulajdonosa részéről a kabalaállatot, de rávilágít arra is, hogy a századfordulós darabokért az e-bayen, mérettől függően, akár 100-150 ezer forintot is megadnak a műgyűjtők - jegyzi meg a lap.

Címkék:
forint, játék, talált tárgyak, állat, medve, kap,