Így pusztított a brutális pécsi jégeső: fotókon a rettenet

Pénzcentrum2023. április 1. 18:35

Komoly jégeső zúdult Pécsre és a környező településekre, sok helyen annyi jég esett, hogy a hólapátokat is elő kellett venni. A OMSZ előrejelzése szerint az éjszaka második felétől a Tiszántúlon és a Dunántúlon lehetnek felhősebb körzetek, majd vasárnap döntően napos, gomolyfelhős idő várható.

Szombat délután tavaszi záporok, zivatarok alakultak ki a Dunántúlon, melyeket több helyen aprószemű jégeső is kísért. Pécset és környékét a késő délutáni órákban érte el egy erősebb zivatartömb, melyet felhőszakadásszerű csapadék és kiadós jégeső kísért - írja friss jelentésében az Időkép.

A borsónagyságú jégeső néhol olyan intenzív volt, hogy kifehéredetek tőle az utcák, udvarok, és megteltek az ereszcsatornák is. Az előrejelzések szerint a zivatarok lassan elhagyják Pécs térséget, és nagyobb utánpótlás várható már. Az Időkép cikkében néhány izgalmas fotót és videót is megnézhetsz a jégverésről.

A Meteorológia Szolgálat friss előrejelzése szerint az éjszaka második felétől a Tiszántúlon és a Dunántúlon lehetnek felhősebb körzetek, majd vasárnap döntően napos, gomolyfelhős idő várható kevesebb fátyolfelhővel. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 13 és 17 fok között valószínű.

Címkék:
időjárás, ítéletidő, zivatar, zápor, pécs, jégeső, záporok, zivatarok,