Nem tartott sokáig a tavasz: sarki hideg érkezik a hétvégén Magyarországra

Pénzcentrum2023. március 23. 18:02

Hamarosan véget is érhet a tavaszi meleg: már szombaton megérkezik a hidegfront, aminek a következtében 12-18 fok lesz a maximális hőmérséklet. Hétfőn viszont már nem számíthatunk 10 foknál melegebbre – olvasható az idokep.hu-n.

Napokon belül véget ér a meleg, napos tavaszi időjárás. Észak-Európa felett még mindig nagy mennyiségben jelen lévő sarkvidéki eredetű légtömeg fog lezúdulni, ami a Kárpát-medencét sem kíméli.

A lehűlés két ütemben érkezik majd: először szombaton, egy gyengébb hidegfront éri el hazánkat, ami visszább veti a nappali felmelegedést. 20 fokra már sehol sem számíthatunk, de nagyon hideg ekkor még nem lesz: 12-18 fok közötti maximumok várhatóak a hétvége során. Emellett jóval szelesebb lesz az idő, hiszen szombaton nyugati, majd vasárnap délnyugati szél érkezik erős lökésekkel.

De ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen az igazi lehűlés hétfőn érkezik. Erődteljes hidegfront jön ugyanis esővel, záporokkal és csak a biztonság kedvéért viharos széllel. A hét első két napja így kifejezetten szeles, hűvös lesz: napközben már több helyen a 10 fokot se fogja elérni a hőmérséklet.

Címkék:
szél, időjárás, hidegfront, tavasz, hideg, meleg, szombat, lehűlés, időjárás előrejelzés, hétvégi időjárás,