Most érkezett! Elárulta a Telekom, mennyivel emelik a tarifákat

Pénzcentrum2023. február 23. 13:27

Daria Dodonova, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettes, aki szólt inflációkövető díjkorrekciót jelentett be a vállalat csütörtöki  sajtótájékoztatóján - írja az Index.

Bátor lépést tettünk azzal, hogy döntöttünk az inflációkövető díjkorrekcióról – mondta a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese, aki kiemelte, hogy a cégcsoport felülteljesítette az előzetes célkitűzéseket. Daria Dodonova az inflációkövető díjkorrekció eredményeként idén a bevétel 5-10 százalékos növekedésére számít, a kihívások ellenére.

Ezek között említette a makrogazdasági hatásokat, az energiaárakat, valamint a kormány által kivetett extraprofitadót, amelynek összege 24 milliárd forintot tett ki 2022-ben. 

Az otthoni internet-, tévé- és telefonszolgáltatások, valamint a net- és mobil-hangszolgáltatás havi díjaira vonatkozik a díjkorrekció. A forgalmi díjakat, azaz perc- és SMS-díjakat, kiegészítő szolgáltatások díjait a változás nem érinti, azok nem módosulnak. Ilyenek például az eseti netbővítők vagy a set-top boxok díjai.

A  Telekom 14,5 százalékkal emeli árait március 1-jétől. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A módosított havi díjakkal az első számlákat áprilisban, az eddig megszokott számlázási időszakban készítik el, így áprilisban kell fizetni először az új díjakat.

Címkék:
telekom, számlázás, díjak, telekommunikáció, számlák, módosítás,