Nem kapja meg örökségét Damu Roland lánya: bíróságon köthet ki az ügy?

Pénzcentrum2023. január 25. 09:45

Damu Roland lánya, a hét éves Maja örökölte apja összes tartozását és ingóságát. A kislány gyámja azonban lemondott az örökségről, egyedül a gitárra tartottak igényt. Azonban azt mind a mai napig nem kapták meg – számolt be a Blikk.

Alig több mint egy évvel ezelőtt hunyt el Dami Roland, akinek 7 éves lánya, Maja örökölte a férfi vagyonát. Erről a kislány gyámja a lány nevében lemondott, miután az örökség nagyrészben tartozást tartalmazott, egyedül a férfi gitárját tartották meg.

A gitárt a mai napig sem kaptuk meg, hiába született erről jogerős hagyatéki végzés, illetve telt le az átadására kiszabott határidő – mondta el Maja gyámja, aki azt is elárulta, hogy miket hagyott maga után a férfi.

A hagyatéki eljárás során tételesen felsoroltak mindent: a listán szerepelt tíz pár zokni, három alsónadrág, egy ágynemű huzattal, egy márkás napszemüveg, egy Samsung tévé, néhány óra és egy gitár. Ezek közül csak a gitárra tartottam igényt, emlékképpen Majácskának, aki hihetetlenül tehetséges

– mesélte akkor a kislány gyámja, hozzátéve, hogy a többi holmival egyetemben a gitár is a színész egyik barátjánál van egy raktárban. Azt azonban nem tudják pontosan, hogy hol.

Azt reméltük, minden nehézség nélkül eljuttatják hozzánk a hangszert. Nagyon fáj, hogy most, amikor tényleg csak egy emléket szeretnénk a kis Majának tőle, ezt sem kapjuk meg

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

– mondta el Katalin, aki 15 napot adott arra, hogy megkapják a férfi gitárját, ellenkező esetben a közjegyzőhöz fog fordulni, és jogi útra tereli az ügyet.

 

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI

Címkék:
öröklés, hagyaték, férfi, közjegyző, férfiak, igénylés,